Nemzetbiztonsági Intézet igazgatójának köszöntője

Resperger István

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt, a Nemzetbiztonsági Intézet honlapján! A Nemzetbiztonsági Intézet a korábbi Katonai Nemzetbiztonsági Tanszék bázisán alakult meg két tanszékkel. 2012. 02. 03-án. Azóta megalakult 3. tanszékünk is 2015. 03. 01-vel, a Terrorelhárítási tanszék. Így három specializáción – katonai, polgári, terrorelhárítási – képezzük hallgatóinkat. Intézetünk küldetése, hogy Magyarország érdekének megfelelően alap és mester fokú nemzetbiztonsági képzést biztosítson, a nemzetbiztonsági szolgálatok, és a titkos információgyűjtést folytató szervezetek részére, a fenntartó minisztériumok (Belügyminisztérium és Honvédelmi Minisztérium) követelményei alapján. Stratégiai prioritásnak tekintjük: Az Intézet minden szolgálat és szervezet jó együttműködése által, egységes, integrált, magas színvonalú nemzetbiztonsági képzést biztosítson a résztvevőknek BSc és MSc szakon levelező formában.  

 Képzési portfóliónkba tartozik a Nemzetbiztonsági Felsővezetői Tanfolyam, a többi hivatásrend Egyetemi Közös Modulban történő képzése.

Köszönöm, hogy felkereste honlapunkat és bízom benne, oldalainkon minden kérdésre választ talál. Ha mégsem, kérem, forduljon hozzám, vagy kollégáimhoz bizalommal!

Nagyrabecsüléssel és tisztelettel:

Dr. habil Resperger István ezredes

Nemzetbiztonsági Intézet igazgató,

egyetemi docens