Rektori látogatás a Nemzetbiztonsági Intézetnél

2017. június 2-án Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, a Nemzetbiztonsági Intézet havi beszámoltató és feladatszabó értekezletén vett részt.

Az intézet havi rendszerességgel folyó értekezletén az akkreditáció óta eltelt időszak megbeszélése a további feladatok, a KÖFOP-pályázatok értékelése történt. Dr. Resperger István ezredes úr összefoglaló jelentése után, Rektor Úr hozzászólásában értékelte az Intézet eddigi tevékenységét, melyben kiemelte, hogy a legkisebb intézet létszámát tekintve az Egyetemen, de összetétele munkája kapcsán ez egyik legfontosabb területe a közszolgálati képzésnek. Mind a szolgálatoknál és az Egyetemen dolgozó munkatársak munkájánál kiemelte, hogy becsülendő, hogy mindkettő helyen magas színvonalú munkát végeznek. Kritikusan értékelte a vezetői változások hatását és eredményeit az intézetnél. Megerősítésül közölte, hogy az egyetem vezetése támogatja a nemzetbiztonsági területen folyó képzést, oktatást és további fejlesztési lehetőségekre lát lehetőséget.

Az intézetvezető kiemelte, hogy az Intézet jobb közösség lett, jobban integrálódott az egyetem folyamataiba, képzéseibe és a közös modul tantárgya révén is ismertebbé vált az összes hivatásrend számára. Az integrálódást jól jelzi az Egyetemi Közös Modul, a Kutatók Éjszakája, a Közös Közszolgálati Gyakorlat, az intézményi és az országos szintű tudományos diákköri tevékenység, melynek idén már nemzetbiztonsági szekciója is volt. KÖFOP-pályázatok szintjén az intézet kettő projekttel (Szélsőségek, vallási szélsőségek és oktatás korszerűsítése) és négy fő egyéni pályázóval vesz részt a tananyagok és az oktatás fejlesztésében.

Dr. Resperger ezredes intézetvezető megköszönte a támogatást és kiemelte, hogy a Nemzetbiztonsági Intézet továbbra is arra törekszik, hogy Magyarország érdekeinek megfelelően a legjobb felkészültségű szakembereket képezze egyetemünkön.

 

Dr. Resperger István ezredes

igazgató


Címkék: nbi