NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
NEMZETBIZTONSÁGI INTÉZET

Hogyan írjunk TDK-t?

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tevékenykedő Nemzetbiztonsági Szakkollégium szervezésében a "Hogyan írjunk TDK-t?" című előadáson vehettünk részt Dr. Csengeri János és Dr. Dobák Imre előadásában.

Az előadásból megtudhattuk, hogy milyen előnyökkel jár a TDK-n való részvétel, illetve milyen kihívásokkal szembesülhetnek a kiemelkedő tanulmányi eredményeikkel versengő hallgatók. Amellett, hogy kiváló lehetőség az előadói magabiztosságunk fejlesztésére, remek publikációs lehetőségeket is magában hordoz egy jól sikerült TDK dolgozat.

De kezdjük is az elején, mi az a TDK, mi a különbség az ITDK és OTDK között? A TDK akroníma a Tudományos Diákkört jelöli. Eredetileg az egyetemeken egy kitűnő oktató köré gyűlve több hallgató végzett tudományos kutatómunkát. Mára ez már szervezett módon történik. Célja a kötelezően oktatott tananyagon túlmutató, tudományos munkásság és művelődés. Ezek a pályamunkák versenyeznek először az adott egyetemen belül Intézményi TDK versenyen, majd a legjobbakat kvalifikálják az országos TDK-ra. Egy-egy igazán jól sikerült TDK dolgozat szakdolgozatként is megállhatja a helyét, de akár tudományos karriert is előkészíthet alkotója számára. Az ITDK-n szereplő sikeres pályamunkákat  különdíjakkal is elismerik.

A TDK-ra való felkészülés részletes lépéseit és formai követelményeit az adott kar holnapján érhetik el a hallgatók:

https://rtk.uni-nke.hu/hallgatoknak/tudomanyos-diakkor-tdk/gyakori-kerdesek,

https://otdk-hrt.uni-nke.hu/.

A HHK ITDK-ra történő nevezéshez szükséges dokumentumok:

https://hhk.uni-nke.hu/kutatas-es-tudomanyos-elet/kari-tudomanyos-diakkor/tdk-dokumentumok.

Felhívás a tavaszi HHK ITDK-ra:

https://hhk.uni-nke.hu/kutatas-es-tudomanyos-elet/kari-tudomanyos-diakkor/2021-evi-tavaszi-itdk.

 

Szöve: Kaczvinszki Blanka