NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
NEMZETBIZTONSÁGI INTÉZET

Nemzetbiztonsági Szakkollégium - Szakmai est

2022. június 2-án a Nemzetbiztonsági Szakkollégium Nemzetbiztonsági Kutatósejtjének szervezésében Magyarország innsbrucki főkonzulátusának főkonzulja, Beke József tartott előadást „A terrorelhárítás kialakulása és fejlődése Magyarországon a hidegháborúban” címmel.

A rendkívül színvonalas és részletgazdag prezentáció során a hallgatóság megismerkedhetett a magyar terrorelhárítás létrejöttével, korai működésével és szervezeti változásaink történetével. Az előadó ezen túlmenően külön részt szentelt az előadásában egyik fő kutatási irányának, a magyar állambiztonsági szervek és a híres terrorista, Ilich Ramírez Sánchez (más néven Carlos, a Sakál) kapcsolatának is.

A Nemzetbiztonsági Szakkollégium Nemzetbiztonsági Kutatósejtjének következő rendezvényén Dr. Kovács Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészetelméleti és -történeti tanszék oktatója, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója, a magyar rendőrség és rendészeti szervek, valamint a titkosszolgálatok történetének tudományos kutatója tart előadást a A magyar rendőrség által használt operatív eszközök a két világháború között címmel.

Rendezvényeinkre minden érdeklődőt szeretettel várunk!