NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
NEMZETBIZTONSÁGI INTÉZET

Jövőorientált vezetés - nemzetbiztonság és vezetés

Jövőorientált vezetés - nemzetbiztonság és vezetés címmel tartott ONLINE konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetbiztonsági Intézete. A konferencia célja az volt, hogy az intézet munkatársai ismertessék a tevékenységgel kapcsolatos elméleti és gyakorlati jellegű gondolataikat, remélhetőleg ösztönözve a hallgatóságot annak továbbvitelére.

Boda József nb. vezérőrnagy már a bevezetőjében megfogalmazta, hogy a kihívások olyan helyzetet teremtettek, amelyek miatt kifejezetten szükség van a jövőbe tekintő vezetési megoldásokra. Drusza Tamás, aki egyben a konferencia levezető elnöki szerepét is ellátta, előadásában a sokirányú kihívások kapcsán azt emelte ki, hogy a nemzetbiztonsági vezetők összetett feladatai miatt stratégiai fontosságú a vezetőképzés szerepe. Mezei József a műveleti munka vezetői komplexitását, számos tudományterületet érintő elemeit emelte ki. Regényi Kund előadásában - a kihívások összetettsége miatt - javaslatot tett egy speciális elemzői karrierút és képzés kialakítására. Zalai-Göbölös Noémi gondolatait a Z generáció érzékelhető különbözőségeire és az ezekből fakadó vezetői feladatokra fókuszálta. Solti István arra hívta fel a figyelmet, hogy a jogszabályi keretek kihívásokhoz történő igazítása időszerű feladatnak tűnik. Végül Dobák Imre betekintést nyújtott a nemzetbiztonsági felsőoktatás vezetői ismeretköröket érintő elemeibe.

Köszönjük a részvételt!

A konferencia absztrakt kötete az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://rendeszet.uni-nke.hu/document/rendeszet-uni-nke-hu/J%C5%91v%C5%91orient%C3%A1lt%20vezet%C3%A9s%20-%20Absztrakt%20k%C3%B6tet%202022.pdf

 

Szöveg: Drusza Tamás

Illusztráció: Internet


Címkék: Konferencia