NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
NEMZETBIZTONSÁGI INTÉZET

TEK Tanszéki Est

A Terrorelhárítási Tanszék szervezésében 2022. november 24-én Dr. Pallo József bv. ezredes, habilitált egyetemi docens tartott előadást a honi börtönügy fejlődéséről és a büntetés-végrehajtási tevékenység magyarországi jellemzőiről.

A kicsi, de lelkes közönség az előadás során betekintést nyerhetett a büntetés-végrehajtás törvényi kereteinek és gyakorlati megvalósulásának hazai fejlődésébe a kezdetektől egészen napjainkig. Az előadás mindvégig izgalmas büntetéstani és büntetőfilozófiai keretek között zajlott, amely a résztvevőknek eddig kevéssé ismert új ismeretanyagot adott.

Palló ezredes úr élvezetes előadói stílusával és érdekes esettanulmányokkal, kiegészítő információkkal színesítette a jogi környezet fejlődésére építő előadást. Az általa hozott korabeli dokumentumok és valódi könyvritkaságok kézbevétele még inkább erősítette, hogy a hallgatóság belemerüljön a téma részleteibe.

Az átfogó és rengeteg információt felvonultató remek előadás után számos kérdés érkezett az előadóhoz, amelyre készséggel válaszolt. Összességében az előadás során elhangzott információk nemcsak bővítették ismereteinket, de vélhetően több kolléga számára is hasznosak lesznek a mindennapi munkavégzés során.

Köszönjük az előadónak, hogy előadóként csatlakozott a TEK Tanszéki Estek előadássorozathoz, megosztotta velünk széleskörű tudását és szélesítette ismereteinket!

A Terrorelhárítási Tanszék programjai minden érdeklődő számára nyitottak, amelyekre nagy szeretettel várjuk az érdeklődő kollégákat! Amennyiben szeretne további információkat kapni jövőbeni programjainkról kérjük jelezze a remai.daniel@uni-nke.hu e-mail címen.