NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
NEMZETBIZTONSÁGI INTÉZET

A nemzetbiztonsági terület tudományos kutatásának perspektívái - workshop 

A nemzetbiztonsági terület tudományos kutatásának perspektívái - workshop 

A NKE Nemzetbiztonsági Intézete és az MRTT Polgári Nemzetbiztonsági Tagozata közös szervezésében április 27-én „A titkosszolgálati működés tudományos kutatásának perspektívái” címmel megtartott rendezvény a területet meghatározó és jellemző témákra koncentrált, mint a titkosszolgálati működés történeti megalapozottsága, modern kori keretei, valamint jövőbeli kilátásai.

A rendezvény felvezetéseként Prof. Dr. Finszter Géza az NKE professor emeritusa vázolta fel a nemzetbiztonság értékeit és jellemzőit az állambiztonsággal szembe állítva. A következő részben professzor úr mellett Dr. habil Boda József az RTK volt dékánja, Dr. Kovács Tamás egyetemi docens és Dr. Regényi Kund egyetemi adjunktus fejtette ki véleményét olyan kérdésekről, hogy az egyes tudományterületek mennyiben támasztják alá és mennyiben támogatják az állam nemzetbiztonsági tevékenységét, valamint mutattak rá olyan kérdésekre, amelyek manapság nem, vagy nem kellően hangsúlyozottan vannak jelen a nemzetbiztonsági szféra tudományos diskurzusában.

A workshop keretében az érdeklődők betekintést nyerhettek többek között abba, hogy az egyes titkosszolgálati tevékenységek "szakmaisága" milyen tudományos kutatási témákat és lehetőségeket nyithat azok számára, akik e terület felé érdeklődéssel fordulnak.