NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
NEMZETBIZTONSÁGI INTÉZET

TEK Tanszéki Előadások sorozat - Merényletek története

TEK Tanszéki Előadások sorozat - Merényletek története

Április 18-án délután egy különleges előadásra került sor a TEK Tanszéki Előadások rendezvénysorozat keretében, amelynek témája a magyar földön 1848 és 1880 között elkövetett merényletek voltak. Az előadást Csóka Ferenc, a Magyar Hadtudományi Társaság Hírszerzési Szakosztályának elnöke tartotta, aki mélyreható betekintést nyújtott a magyar történelem ezen kevéssé kutatott, ám szakmatörténeti szempontból fontos fejezetébe.

Csóka Ferenc előadása során végigvezette a hallgatóságot az 1848-tól 1880-ig terjedő időszak jelentős merényletein, kiemelve a politikai és társadalmi kontextust, amelyek hozzájárultak ezeknek az eseményeknek a kialakulásához, valamint a merénylet elkövetési formáinak fejlődéséhez. Az előadás különösen érdekes volt a résztvevők számára, mivel sok esetben kevésbé ismert részletekre is fény derült. Csóka Ferenc az előadást levéltári kutatásokra alapozta és számos korabeli dokumentum tartalmát ismertette, valamint adta a hallgatóság kezébe az eredeti dokumentumok másolatait.

A rendezvényen nem egy aktuális és kiemelt téma volt fókuszban, ugyanakkor az érdeklődők nem csalódtak, hiszen az előadó számos érdekes és mély történelmi részletet osztott meg nagyon élvezetes stílusban.

A TEK Tanszék a jövőben is szervezni fog hasonló rendezvényeket, melyre szeretettel várják az új és visszatérő résztvevőket, hiszen tudjátok, a TEK Tanszéki Előadások programsorozat előadásai minden érdeklődő számára nyitottak!


Címkék: TEK Tanszéki est