NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
NEMZETBIZTONSÁGI INTÉZET

Interaktív tábla a Terrorelhárítási Tanszéken: Jelentős fejlődés az oktatásban

A Terrorelhárítási Tanszék jelentős technológiai fejlesztést hajtott végre, hiszen egy új interaktív tábla került beszerzésre a Tématerületi Kiválósági Program (TKP2021-NVA-18) – „A XXI. századi biztonsági kihívások nemzetbiztonsági hangsúlyai” című pályázat keretéből. A 2022-ben elnyert TKP pályázat több éve segíti a TEK Tanszék kutatási pillérének fejlesztését, de ez volt az első alkalom, hogy jelentősebb eszközfejlesztés támogatására került sor a pályázat forráskeretéből.

Az interaktív tábla beszerzése mérföldkő a TEK Tanszék életében. Az innovatív eszköz bevezetése új távlatokat nyit az oktatásban és a képzési módszerekben, lehetővé téve a modern és hatékony tanulást és oktatást. Az interaktív tábla alkalmazásával a képzések hallgatói interaktív módon vehetnek majd részt az órákon, ami elősegíti a hatékonyabb tudásátadást és az információk gyorsabb elsajátítását.  Az eszköz a fentiek mellett jelentős mértékben fogja segíteni a TEK Tanszéken zajló kiscsoportos kutatási projektek tervezését és végrehajtását.

Az új technológia bevezetése és a következő félévtől várható alkalmazása egyértelműen jelzi a Terrorelhárítási Tanszék elkötelezettségét a legkorszerűbb oktatási módszerek és eszközök alkalmazása iránt.

A TKP2021-NVA-18 számú projekt a Kulturális és Innovációs Minisztérium Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a TKP2021 pályázati program finanszírozásában valósult meg.