Nemzetbiztonsági Intézet igazgatójának köszöntője

Dr. habil Resperger István ezredes Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt a Nemzetbiztonsági Intézet honlapján!

A Nemzetbiztonsági Intézet a korábbi Katonai Nemzetbiztonsági Tanszék bázisán alakult meg két tanszékkel 2012. február 3-án. A Katonai és a Polgári Nemzetbiztonsági Tanszék mellett 2015. január elsején megalakult harmadik tanszékünk is, a Terrorelhárítási Tanszék. A Nemzetbiztonsági Intézet gondozásában a nemzetbiztonsági szakon a katonai nemzetbiztonsági specializáción, míg a polgári nemzetbiztonsági szakon humán felderítő, technikai felderítő és terrorelhárítási specializáción zajlik képzés.

Intézetünk küldetése, hogy Magyarország érdekének megfelelően alap- és mesterfokú nemzetbiztonsági képzést biztosítson, a nemzetbiztonsági szolgálatok és a titkos információgyűjtést folytató szervezetek részére, a fenntartó minisztériumok (Belügyminisztérium és Honvédelmi Minisztérium) követelményei alapján.

Stratégiai prioritásnak tekintjük: Az Intézet minden szolgálat és szervezet jó együttműködése által, egységes, integrált, magas színvonalú nemzetbiztonsági alap- és mesterképzést biztosítson a hallgatóknak.

Képzési portfóliónkba tartozik a Nemzetbiztonsági Felsővezetői Tanfolyam, a többi hivatásrend Egyetemi Közös Modulban történő képzése.

Köszönöm, hogy felkereste honlapunkat és bízom benne, oldalainkon minden kérdésre választ talál. Ha mégsem, kérem, forduljon hozzám, vagy kollégáimhoz bizalommal!

 

Nagyrabecsüléssel és tisztelettel:

 

Prof. Dr. Resperger István ezredes

egyetemi tanár

Nemzetbiztonsági Intézet igazgatója