NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
NEMZETBIZTONSÁGI INTÉZET

A Magyar Hadtudományi Társaság pályázatán elért sikerek

A szakkollégium migrációkutató sejtje a Magyar Hadtudományi Társaság 2017. évi pályázatán második helyezést ért el ,,Az Európát érintő fő migrációs útvonalak és a bevándorlás alakulása” című tanulmánnyal.

Nagy örömmel értesültünk a jó hírről, hiszen ez volt az első migrációkutató sejt tagokkal közösen megírt tanulmány, a kutatósejt megalakulását követően. A témaválasztás könnyen ment. A cél az volt, hogy a tagok pontos képet alkossanak a migrációs útvonalakról illetve, elemzést készítettek arról, hogy a jövőben mi várható a bevándorlást illetően. A közös munka gördülékenyen és hatékonyan ment. Bak Pál, Hangácsi Ádám, Polák Attila, Szabó Márk és Veres Eszter az önálló kutatómunkát követően készítették el saját választott témájukat és a bemutatni kívánt útvonalakról szóló írásukat, amelyet végül egységesítettek és közös tanulmányként adták le a pályázatra.

Nagy köszönettel tartozunk a kutatósejt két mentorának Görbe Attiláné Dr. Zán Krisztina r. alezredes asszonynak és Prof. Dr. Sallai János r. ezredes úrnak, akik segítségükkel, tanácsaikkal segítették munkánkat.

A tanulmány hamarosan megjelenik a Hadtudományi Szemlében is.