Programok

Képzésünk alappillérei

I. Csoportos képzés

  1. Kurzusok
  2. Tréningek
  3. Szakmai rendezvények
  4. Tanulmányutak

II. Személyreszabott  képzés

  1. Szakmai kiadványok
  2. Tudományos diákköri konferencia
  3. Szakdolgozat
  4. Tréningek
  5. Szakmai rendezvények

Kurzusok 

A Nemzetbiztonsági Szakkollégium belső képzési rendszerének egyik fő pillérét képezik a kurzusok, melyek garantálják a Szakkollégiumi Charta által meghatározott szakmaiság megvalósítását. A kurzusok fő célja, hogy olyan felsőfokú elméleti tudással egészítsék ki a hallgatók egyetemi képzését, amely segíti a könnyebb eligazodást a védelmi szférában és a nemzetközi rendszerben. Fő kutatási területeinkhez igazodva a kurzusok témakörei is a nemzetbiztonsági és biztonságpolitikai tanulmányokból, a stratégiai tanulmányokból, illetve a hadtudományból álló multidiszciplináris ismeretekből állnak.

Tréningek

A Nemzetbiztonsági Szakkollégium belső képzési rendszerében jelentős helyet foglal el az egyéni kompetenciák tréningeken való fejlesztése.   A tréningek célja a hallgatók önismereti, társismereti, problémamegoldó, vezetői és kommunikációs képességeinek fejlesztése, amely elengedhetetlen kiegészítője a kurzusokon megszerzett elméleti tudásnak.

Szakmai rendezvények

Szakmai rendezvényeinkkel színvonalas programlehetőségeket szeretnénk kínálni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem polgárainak és oktatóinak egyaránt, valamint lehetőséget biztosítani hallgatóinknak kutatási témáik bemutatására szakmai előmenetelük, tehetségük kibontakoztatása céljából.

Tanulmányutak

Szakmai képzésünk fontos eleme a szemeszterenként megszervezett tanulmányi kirándulás, amely során a hallgatók megismerhetik Magyarország védelmi struktúrájának legfontosabb elemeit, történelmi helyszíneit és kulturális régióit.