Fedőneve: ócsai kirándulás

A Nemzetbiztonsági Szakkollégium tréningekkel és szakmai előadásokkal egybekötött csapatépítő kirándulást szervezett szeptember 1-2-án az ócsai bázison.

A kirándulás első napján, délelőtt dr. Resperger István ezredes Úrnak köszönhetőn SWOT elemzést készítettünk egy országról, majd az adtuk elő egymásnak.

Délután már a szabadban folytatva csapatépítő tréningen vettünk részt, ahol remek idő, és fergeteges hangulat várt minket.

Az estét szalonnasütéssel egybekötött beszélgetéssel fűszereztük meg, ahol az addigiaknál is jobban összekovácsolódott a csapat.

A szombati napon, három csapat mérte össze tudását egy főzőverseny keretén belül, mégpedig egy nagyon komoly zsűrit kellett meggyőzniük.(zsűriben a délutáni szakmai előadók vettek részt) Az első helyezést a babszemek csapat vitte haza, de a Gyuri és gidái, és a magyar paprikász csapat sem búslakodhat, hiszen mind remek ételeket készítettek el, természetesen titkos hozzátevőkkel.

Délután pedig megkezdődtek a várva várt szakmai előadások. Ahol az alábbi előadók, remek előadásait hallgathattuk meg.

- Dr. Bonnyai Tünde: Kritikus infrastruktúrák, IT biztonság

- Dr. Kaiser Ferenc: Az Európába visszatérő dzsihadisták

- Prof. Dr. Csikány Tamás ezredes: A XIX - XX. század hadművészete és fejlődési irányai

- Dr. Lattmann Tamás: A migráció változó jogi háttere.

Összességében úgy gondolom, hogy az ócsai bázisnál jobb helyet nem is tudtunk volna találni a két napos kirándulásunk kivételezésére. Köszönjük! Reméljük, még lesz alkalmunk találkozni velük!

Ugyanakkor szeretném megköszönni Prof. Dr. Padányi József mk. vezérőrnagy Úrnak, hogy létrejöhetett ez a csodálatos két nap, emellett Dr. Németh András őrnagy Úrnak, aki tiszteletbeli meghívottként vett rész, és természetesen az összes előadónak és tréning vezetőnek.

Köszönjük! Örök emlék marad!