Infóest – gyere el és ismerj meg minket!

Szeretettel várunk Mindenkit a Nemzetbiztonsági Szakkollégium Információs estjén, amit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző kar, Nemzetbiztonsági Intézetében fogunk megrendezni. (41-es épület)

Ha egyetemi éveidet tartalmasan szeretnéd eltölteni, és érdekel a Nemzetbiztonság és a kémek világa, köztünk a helyed!

Kik is vagyunk mi?

A Nemzetbiztonsági Szakkollégium egy 2013-ban létrejött tehetséggondozó szervezet, amely a hallgatói közösségből, jelentős egyetemi, különösen az NKE, Nemzetbiztonsági Intézet szakmai támogatásával valósult meg. A szervezet foglalkozási területe magába ötvözi a védelmi szektor széles szegmensét, s a haza nemzetbiztonsági tudatosságához köthetően kiterjedt érdeklődési körrel rendelkezik. Fő kutatási irányát a nemzetbiztonsági és a stratégiai tanulmányokból, illetve a hadtudományból álló multidiszciplináris ismeretek képezik. Ezen ismeretek elsajátításával a szakkollégium tagjai olyan specializált tudásra tesznek szert, amellyel a jövőben nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni a védelmi szférában és az állami közszolgálatban. A szakkollégiumi képzésben egy olyan problémaközpontú, gyakorlatorientált és globálisan gondolkodó szemléletet igyekszünk kialakítani, amely a későbbiekben a gyakorlatban kamatoztatható.

Jelszavaink: BIZTONSÁG, VÉDELEM, NEMZETBIZTONSÁGI TUDATOSSÁG

Program:       

17:00-17:20 Nagy Bianka, a Szakkollégium elnökének beszéde

17:20-17:35 Migrációkutató sejt bemutatkozása

17:35-17:50 Kiberbiztonsági kihívások kutatósejt bemutatkozása

17:50-18:05 Fegyveres válságok és terrorizmus kutatósejt bemutatkozása

18:05-18:20 Ukrán válság kutatósejt bemutatkozása

18:20-18:45 Az internet nem felejt!

Generációnk elengedhetetlen problémája a túlzott digitalizálódás, minden percben a kezünkben van a telefon és amint látunk bármi szokatlant, azt azonnal posztoljuk Facebookon, Instagramon és az ezekhez hasonló közösségi oldalakon. Azonban mekkora veszélyt jelenthet számunkra egy ártalmatlannak tűnő „bulizós” esténk fényképe? Hányszor mondtad már, hogy „Mért pont engem figyelnének meg? Követnének le? Az én kis életem úgysem érdekel senkit.” Ha te is így gondolod, gyere és megmutatjuk, hogy egy sima Facebook profil alapján mennyi mindent ki tud rólad deríteni az, aki csak be tudja kapcsolni a számítógépét!

Az előadások után pedig kötetlen beszélgetésre várunk Titeket!

Reméljük megtetszett estünk programja és kedden találkozunk!

 

NBSZK csapata