NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
NEMZETBIZTONSÁGI INTÉZET

Szakkollégiumi tanulmánykötet 2019

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.” - ahogyan Széchenyi István mondja. A hagyományok tiszteletével, a napjainkban zajló konfliktusok, események megértésével adódhat lehetőségünk arra, hogy az elkövetkezendő időkben, a jövőben, eredményesen munkálkodhassunk. A Szakkollégium a jövőért tenni akaró, képzett szakemberek oktatását, motiválását hivatott szorgalmazni.

A Nemzetbiztonsági Szakkollégium 2013-as megalakulása óta, immáron második alkalommal publikálja tanulmánykötetét, amelyben a tagok által elkészített kutatások, elemzések, értékelések jelennek meg. A Szakkollégium célja, hogy az egyetemi képzés mellett az érdeklődő hallgatóknak biztosítson lehetőséget arra, hogy nemzetbiztonsági témakörben bővíthessék ismereteiket, szakmai tudásukat gyarapítsák, majd az érdemi munkájuknak publikációs felületet teremtsen. Az alábbi tanulmánykötet, és a konferenciákon, versenyeken, pályázatokon szakkollégisták által elért további sikerek is bizonyítékai annak, hogy a tehetséggondozás eredményes.

A jelen tanulmánykötetben megjelenő írások, a szakkollégium tagjai által feldolgozott témák, amelyek a napjainkban zajló konfliktusok eseményeit elemzik vagy dolgozzák fel, érintve a kiberbiztonság, a terrorizmus, a radikalizmus, a nemzetközi szerződések és a modern hadviselés témakörét.

Kiss-Szemán Johanna